Thursday 7 May 2009

RE-POST 2

Thursday 7 May 2009


Ώρα καλή σας χωρκανοι!

τι είναι όλο αυτό με την Αίγια φούξια? Δηλαδή ούτε με το πάρα πέντε δεν γινόταν έτσι, καλά ψέμα, παρόμοιά κατάστασή ήταν, άλλα σίγουρα με κυπριακή σειρά, είναι πρωτόγνωρο. Δηλαδή το να μου τηλεφωνεί μια φίλη (φανατική φυσικά) και η πρώτη κουβέντα να είναι «Αου ρε Βατζιελλη, εννα μου τα φκαλις ρεεεε», ε τότε τι να κάνεις, απαντάς και εσύ στη γλώσσα της Αίγιας. Το γεια σου και το hello (για τους πιο αγγλομαθείς) άλλαξε σε σσιερετουμεν και σε ώρα καλή σας χωρκανοί.. κοίτα κάλο δεν λέω, οι ρίζες κάλο είναι να μην ξεχνιούνται άλλα αυτό παραπάρει, και όχι πως δεν μου αρέσει, άλλα είναι κολλητικό, και ξαφνικά να σου να λες και συ τις κλασσικές ατάκες τις σειράς..

Τελοσπαντων, τώρα έρχεται σαββατοκύριακο, θα ηρεμήσουμε για λίγο και μέχρι γίνει aired το επόμενο επεισόδιο και να θυμηθούμε ξανά τις ρίζες μας έχουμε καιρό!


Ou gristos!!

8 comments:

bestman said...

Ώρα καλή σου φίλε μου και σένα. Είναι καλό να κρατούμε τις παραδόσεις και οι φράσεις αυτές (Ώρα καλή, Χαιρετούμεν) είναι πολλώ καλύτερες των διάφορων ξενόφερτων "Hello" και "Hi σε όλους σας" που ακούγαμε παλαιότερα. Φοβάμαι όμως πως είναι απλά μόδα ή οποία θα ξεφτίσει με την επόμενη δημοφιλή σειρά. Και, δυστυχώς, οι ωραιότατες αυτές φράσεις, θα ξεχαστούν...

stalamatia said...

Εγιώ ήβρα τη φούξια πριν λλίον τζιαιρό τζιαι γελώ πολλά .Εν έχω καταλάβει σε ποιαν περιοχή της Κύπρου συντηχάνουν ακριβώς έτσι αλλά έσιει πλάκα.Ευτυχώς που τα κατεβάζουν στο ιντερνετ τζιαι θωρούμεν τα τζιαι μεις οι ξενητεμένοι.Ε μπορεί να το παρακάμνουν αλλά εν βαρκέσε.

Castiel said...

@bestman: Mporei na ksexastoun oi frasis den lew, alla toulaxiston ekaman mia prospathia, kai mia andromi sta palia. mporei kai gw na men milw etsi meta ti fuxia, alla siura kserw polla parapanw gia tous tote kairous para prin ti fuxia

@stamatia: katalavw se, an den itan to internet enna imastan xamenoi emis oi ksenitemenoi!

ρίτσα said...

έσιει δίκαιον η σταλαματιά εσκέφτουμουν το τζιαι εγώ

πρέπει να έβαλεν ντοπιολαλιές που διάφορους τόπους της κύπρου ένε;

Castiel said...

logika nai, alla o tropos pu ta laloun oi ithopioi en pezete

Triolouin said...

'Egio? Egio ime timia geneka!'

Castiel said...

xaxa, ELA DA, ELA DA LALW SOU (ppinou)

Peter said...

hahaha so very true. Shows the power of the Media. Powerful enough to change the human living...
So, SHERETUMEN and hopefully the next big hit will not be far away the corner :)

Post a Comment